Dans betekent voor mij leven, alles aanraken, beleven, doorvoelen en spelen.
Dans draagt me, is een enorme steun, brengt me altijd iets nieuws, ontroert me, laat me deel voelen van het leven en verbindt me met mijn levenslust en kracht.

Ik geloof dat wat oorspronkelijk en op unieke wijze in ieder van ons beweegt, altijd deel van je blijft. De dans is voor mij de meest toegankelijke manier om dit uit te nodigen en aan te moedigen.

Wat ik in mijn leven en werk samenbreng is de wijsheid van het lichaam in beweging en de rijkdom van lichaamsgerichte psychotherapie. De basis in alles wat ik aanbied is mijn eigen ervaring in de dans en het leven.

De afgelopen 20 jaar heb ik mij naast het lesgeven in de 5Ritmes® geschoold in vele vormen van dans en therapie.

*De basisopleiding (1997) van de 5Ritmes® verdiepte ik met de Heartbeat training in 2004 (werken met emoties).
*In 2015 studeerde ik af in Open Floor Movement.
*Daarnaast schoolde ik mij in Transpersoonlijke Psychotherapie (gebaseerd op Gestalttherapie)  1986-1990.
*Somatic Experience en Sensorymotor Psychotherapy (vernieuwende, lichaamsgerichte psychotherapieën voor traumaheling).
*De afgelopen 8 jaar ben ik opgeleid door Andrea Juan in de door haar ontwikkelde methode (Open Floor) waarin therapie en dans samenkomen; de huidige naam is: Open Floor Encounter, een bewegingstherapievorm die ik inmiddels ook aanbied in Nederland en in vele landen van Europa.