5Ritmes en de Taal van het Zenuwstelsel.

In deze workshop is de 5Ritmes dans de basis. Daarnaast is er uitleg van de Polyvagaal Theorie. Deze theorie, ontwikkeld door Stephen Porges, beschouwt het autonome zenuwstelsel als het fundament, waarop al onze ervaring van het leven rust.
De manier waarop we ons door de wereld bewegen - er toenadering toe zoeken, ons afwenden, verbindingen aangaan of ons isoleren -  wordt aangestuurd door het autonome zenuwstelsel.

We nemen we je stap voor stap mee in de Polyvagaal Theorie om inzicht te krijgen in wat er gebeurt in het autonome zenuwstelsel. Als we ons hier bewust  van worden, kunnen we dat vervolgens bewust leren inzetten om vrijer te bewegen en te leven.

De focus in de workshop ligt op het tot leven brengen van deze theorie via beweging, lichaamsgerichte oefeningen, dans sessies en een introductie van de basisprincipes van de Polyvagaal Theorie.

Ben je toe aan een volgende stap in je dans. Dan is deze workshop iets voor jou.
Ook professionals & coaches zijn van harte welkom. Het is wel belangrijk, dat je zenuwstelsel zich vertrouwd genoeg voelt in de creatieve uitingsvorm van deze workshop.
Overleg is natuurlijk altijd mogelijk!!

Het allermooiste aan leren, in al zijn vormen, is de mogelijkheid om ons zenuwstelsel tot bondgenoot te maken, in plaats van onze vijand. William Jame

Voor wie
Ervaring in de 5Ritmes of andere
dans-vormen is een voorwaarde.
Dit weekend is o.a. een opstart voor deelname aan de Jaargroep.

Wanneer:
14 - 15 september 2024

Tijd:
Zaterdag 10.30 tot 17.00 uur
Zondag 10.30 tot 16.30 uur

Waar:
Bartimeus Complex-Doorn
De Bies, Brink 3, Doorn (route)

Inschrijven:
Aanmelden september

Kosten:
Bij het inschrijven kun je zelf kiezen welk bedrag je wilt besteden:
€  230,--  of  € 250,-- of  € 270,--
Prijs is inclusief koffie, thee en fruit. Lunch zelf verzorgen.

Als de workshop van je keuze is uitverkocht dan kun je je nog aanmelden voor  de wachtlijst.