Spanning en trauma loslaat oefeningen

TRE® is een innovatieve reeks oefeningen die het lichaam helpen bij het loslaten van diepe spierpatronen van stress, spanning en trauma. De oefeningen activeren veilig een natuurlijk reflexmechanisme van schudden of trillen dat spierspanning loslaat en het zenuwstelsel tot rust brengt. Wanneer dit spiertrillingsmechanisme wordt geactiveerd in een veilige en gecontroleerde omgeving, wordt het lichaam aangemoedigd om terug te keren naar een staat van evenwicht.

Tension & Trauma Releasing Exercises (of TRE®) is gebaseerd op het fundamentele idee, ondersteund door onderzoek, dat stress, spanning en trauma zowel psychologisch als fysiek zijn. De reflexieve spiertrillingen van TRE® voelen over het algemeen aangenaam en rustgevend aan. Na het doen van TRE® melden veel mensen gevoelens van vrede en welzijn. TRE® heeft wereldwijd vele duizenden mensen geholpen.

TRE® is ontworpen als een zelfhulpmiddel dat, eenmaal aangeleerd, onafhankelijk kan worden gebruikt indien nodig gedurende het hele leven, waardoor persoonlijke gezondheid en welzijn voortdurend worden ondersteund en bevorderd.

-----------------------------

Dr Peter Levine - waarom dieren geen stress symptomen ontwikkelen ....

'Ik was echt nieuwsgierig waarom dieren in het wild niet dezelfde symptomen ontwikkelen - omdat de delen van de hersenen die reageren op stress vrij gelijkaardig zijn bij alle zoogdieren, inclusief mensen ... Dus besefte ik dat er een krachtig aangeboren mechanisme moet zijn dat mensen helpt terug te veren; dat ons zenuwstelsel als het ware reset ... En ik ontdekte dat deze reacties die het zenuwstelsel resetten identiek zijn bij dieren en mensen. Het verschil is dat wij het leren op te heffen vanwege onze angst voor krachtige sensaties. ...het basisidee is om mensen te begeleiden om hen te helpen deze natuurlijke veerkracht te heroveren...'

Eind 2022 heb ik in verschillende kleine groepen een start gemaakt met
lessen in TRE.
Ondertussen heb ik mijn opleiding afgesloten en ben ik een
gecertifieerde TRE-provider.

Als je verder wilt met TRE, dan biedt ik Online (via Zoom) een aantal vervolg sessies aan.

Op dit moment heb ik geen TRE introductie-sessies ingepland.
Je kunt wel een afspraak met me maken, individueel of met iemand samen.

Kosten:
Je bepaalt zelf het bedrag dat je wilt besteden tussen € 75,-  en € 105,- per les, voor 1 of 2 personen.

Klik hier voor overleg met mij over de introductie-lessen;  dan neem ik contact met je op.